Град Газа – Бременната съпруга на Амер Ашур започна да получава

...
Град Газа – Бременната съпруга на Амер Ашур започна да получава
Коментари Харесай

Няма място за жителите на Газа да бягат, след като Израел обяви война, бомбардира домове

Град Газа  – Бременната брачна половинка на Амер Ашур стартира да получава родилни болки тъкмо когато Израел стартира да бомбардира обсадената Ивица Газа в събота нощ.

Те се втурнаха към близкия родилен дом, където двойката беше благословена с момченце, второто им дете. Но това, което не чакаха, беше да се върнат вкъщи и да не намерят никакви следи от него, с изключение на купчина отломки и камъни.

Продължете да четете

лист от 4 елемента' Моят глас е нашият избавителен пояс “: публицист и семейство от Газа на фона на бомбардировките в Израел Израелски народен представител упреква погромите против палестинците за „ ужасни “ офанзиви Защо толкоз доста палестински пандизчии са в израелските затвори? Снимки: Израел афишира положение на война, офанзивите против Газа се ускоряват завършек на списъка

Израелските сили бомбардираха 11-етажната постройка, в която двойката живееше, в квартал Ал-Наср в западната част на град Газа, откакто палестинската въоръжена формация Хамас предприе невиждана офанзива в Израел по-рано в събота.

„ Това, от което се опасявах най-вече, когато стартира ескалацията, беше, че жена ми ще ражда. Притеснявах се по какъв начин ще стигнем до болничното заведение в светлината на непрекъснатите бомбардировки “, сподели Ашур пред Ал Джазира. „ Но въобще не чаках, че къщата ми ще бъде бомбардирана и разрушена. “

Израел в неделя разгласи „ положение на война “ и утвърди „ обилни военни стъпки “ след изненадващата офанзива на Хамас. Ожесточените борби, които последваха, убиха повече от 1000 души – в това число минимум 400 в Газа – и раниха хиляди от двете страни.


Приблизително 80 фамилии обитавали постройката в град Газа, в която живеел Ашур.

„ Днес всички ние, нашите деца и дами, сме бездомни “, сподели той, до момента в който изваждаше движимостите си от руините. „ Къде ще отидем в тези сложни времена? “

Шади Ал-Хаси и по-големият му брат избягаха от вкъщи си в източната част на линията Газа, откакто той беше развален след въздушен удар по постройка зад къщата им. Те отидоха в жилището на родителите си в кулата Ал-Ватан в центъра на град Газа.

„ В четири часа сутринта бях сюрпризиран от апелите към нас да евакуираме кулата, която беше застрашена от израелска бомбардировка “, сподели Ал-Хаси пред Al Jazeera.

Автомобили на гражданската отбрана и коли за спешна помощ се втурнаха да изтеглят жителите на постройката минути преди да бъде бомбардирана, предизвиквайки суматоха измежду фамилиите, които живееха там.

„ До този миг към момента съм в потрес, че кулата е била цел. Жилищна и гражданска кула par excellence, с клиники, компании и център за хубост? Къде е военната активност, за която Израел твърди? Ал-Хаси сподели пред Ал Джазира.

„ Сега всички ние, брат ми и фамилията ми, останахме без дом за часове и не знаем какво следва. “

Юсеф Ал-Баваб, който живееше в постройка против кулата Ал-Ватан, сподели пред Al Jazeera, че са получили предизвестие от израелските сили в 17:00 ч. локално време (14:00 GMT) да изтеглят къщата си.

„ Чувствахме се доста уплашени. Кулата е единствено на няколко метра от нас и е цивилна. Не забелязахме никаква опозиция в него, както твърди Израел. “

Сградата, в която Ал-Баваб живееше с още 150 души, беше мощно развалена и стана необитаема. Няколко други къщи и здания към кулата Al-Watan също бяха съществено развалени след бомбардировката.

„ Израел споделя, че е ориентиран против бойци от съпротивата, военни обекти и здания, принадлежащи на Хамас, само че истината е друга. Вярвам, че Израел съзнателно се насочва към цивилни и ги разселва, с цел да окаже по-голям напън върху Хамас “, сподели Ал-Баваб. „ Но каква е нашата виновност? Къде отиваме? “

Мохамед Салах от квартал Бейт Лахия в северната част на Газа сподели, че е напуснал дома си и се е приютил в ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение с други фамилии от региона.

„ Снощи израелски самолети случайно бомбардираха нашия регион. Ситуацията беше доста рискова, тъй че напуснах дома си с други фамилии “, сподели той пред Al Jazeera.

„ Израелските бомби не вършат разлика сред цивилни и бойци от съпротивата. Във всяка война ние напущаме домовете си поради безразборните бомбардировки. ”

„ Живеем в това от години, без никой да ни пази или застъпва. Имаме право да се съпротивляваме на нашия окупатор “, сподели Салах.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР